Стартира проучване "За нашето здраве"

вторник 01 септември 2015

От 4-ти септември до 6-ти октомври, темата за здравето на българина ще бъде водеща тема в страната

По инициатива на „Асоциацията на производителите и вносителите на хранителни добавки в България” /АПВХДБ/, на 4-ти септември 2015 г., стартира Национална кампания за проучване здравето на българина –„За нашето здраве”. Проучването ще се извърши чрез анкета в десет големи български града и национално представително изследване на онлайн населението на сайта на асоциацията www.ahd.bg. Кампаниятаще продължи до 6-ти октомври 2015 г.

Първи по смъртност, причинени от инфаркт и инсулт в Европа, най-ранна смъртност на населението като цяло, един на всеки трима българи страда от здравословни проблеми, а с увеличаване на възрастта, възприемането на здравния статус се приема повече от отрицателно.

Едва ли тази черна статистика ще изненада някого, но тъкмо тя е причината „Асоциацията на производителите и вносителите на хранителни добавки в България”/АПВХДБ/, да постави темата за здравето пред всеки един българин, да провокира в него разбиране и желание за профилактика и превенция, чрез физическа активност, рационално хранене и приемане на хранителни добавки. Комбинацията от тези три активности, се оказва най-прекият и безболезнен път към намаляване факторите, водещи до заболявания и повишава жизнеността и здравето на нацията, както от своя страна недвусмислено доказват статистическите данни при най-здравите народи в Европа.

„Прекален светец и Богу не е драг!“. Националната кампанията за „Нашето здраве“ няма за цел да натовари допълнително и без това стресираното ежедневие на хората, като ги кара да изпитват вина, че не полагат достатъчно усилия и до голяма степен сами си вредят с начина си на живот. Напротив! Напълно наясно сме, че в днешното забързано ежедневие, хората биха оценили всякаква допълнителна информация и помощ, в стремежа си към по-добър живот. Тук се явява и нашата роля - да дадем на хората възможността да направят своя информиран избор как да си помогнат чрез профилактика и превенция според това, кое е най-удачно за тях и начина на живот, който водят. Надяваме се да успеем!“, сподели председателят на Асоциацията, г-н Огнян Радев.

От какво се оплаква най-често българинът, самоопределя ли се като здрав човек и какво би предприел, за да подобри качеството си на живот, са само малка част от въпросите, на които ще отговарят участниците в проучването. С предвидените активности и последващите анализи, „Асоциацията на производителите и вносителите на хранителни добавки в България” /АПВХДБ/, се надява да спомогне за достигнето до логичния извод, че провеждането на профилактика и превенция чрез физическа активност, здравословно хранене и приемане на натурални и природни екстракти под формата на добавки, може значително да ускори излизането ни от „завидните“ челни места на всички статистики, да повиши самочувствието ни и да ни накара да повярваме, че можем сами да влияем положително на живота си.

Асоциацията на Производителите и Вносителите на Хранителни Добавки в България (АПВХДБ) е създадена през 2004 год.. Тя обединява 25 от водещите производители и вносители на хранителни добавки, които представляват 80% от българския пазар.

АПВХДБ е член на EHPM (Европейска Федерация на Асоциациите на Производители на Продукти за Здравето) и IADSA (Международен Алианс на Асоциациите на Хранителните Добавки)

Основната цел, която си поставя Асоциацията с проучването “За нашето здраве” е, да постави на фокус темата за здравето пред всеки един българин и да провокира в него разбиране и желание за профилактика и превенция, чрез физическа активност, рационално хранене и приемане на натурални екстракти под формата на хранителни добавки. Комбинацията от тези три активности, се оказва най-прекият и безболезнен път към намаляване факторите, водещи до заболявания и повишава жизнеността и здравето на нацията, както от своя страна недвусмислено доказват статистическите данни при най-здравите народи в Европа.