Националното проучване “За нашето здраве” обобщава резултати

четвъртък 29 октомври 2015

Националното проучване “За нашето здраве” обобщава резултати

Предстои да разберем какви са тенденциите,

що се касае до здравният статус на

нацията ни

На 4 ноември, сряда, от 10.00 часа в сградата на БТА, „Асоциацията на производителите и вносителите на хранителни добавки в България” /АПВХДБ/,ще обяви резултатите от представителното проучване „За нашето здраве“.

Едномесечното проучване, което стартира на 4 септември в Бургас, проучи общественото мнение в Стара Загора, Варна, Русе, Пловдив, Велико Търново, Сандански, Плевен, Благоевград и София. Успоредно с анкетата за самопопълване на място в десетте града, се проведе и електронен еквивалент на проучването на адрес http://ahd.bg/bg, което се попълваше онлайн.

От какво се оплаква най-често българинът, кои са факторите, които влияят негативно в ежедневието му, самоопределя ли се като здрав човек и какви мерки би предприел, за да подобри цялостното си здравословно състояние, са само някои от въпросите, на които отговаряха участниците в проучването.

Със събраната информация и нейният подробен анализ, организаторите на Националното проучване „За нашето здраве“ вярват, че ще добият максимално реална представа за здравния статус на българите, която да споделят с широката общественост. Идентифицирането и елиминирането на факторите, които понижават качеството на живот на нацията ни и я правят по-болна, могат да дадат възможност на хората да направят своя информиран избор, как чрез профилактика и превенция да си помогнат сами според това, което е най-удачно за тях и начина им на живот.

Участие в пресконференцията ще вземат:

Г-н Огнян Радев – Председател на УС на АПВХДБ

Проф. Илко Гетов – Председател на Български Фармацевтичен Съюз

Доц. д-р Мария Папазова – Председател на Сдружение „Европейско общество по интегративна медицина в България”, работи в Института по невробиология на БАН

Д-р Диана Милушева - Лектор по Бахова терапия и личностно развитие, методи като терапия с цветните есенции на д-р Бах, ароматерапия, регулаторна и пробиотични медицина.

Маг. фармацевт Николай Костов - Председател на Асоциация на собственици на аптеки (АСА)